Openda concurrent van Lukaku? Kans gloort bij België

5 januari 2022, 11:32

Loïs Openda staat op de radar van de Belgische bondscoach Roberto Martinez. De aanvaller van Vitesse maakte in de eerste maanden van het nieuwe seizoen veel indruk en mag zich daarom verheugen op een serieuze kans in de nationale ploeg van zijn geboorteland.

Volgens De Gelderlander staat Openda op de nominatie om komende maart deel uit te maken van de nationale selectie van de Belgen, die oefenduels zullen afwerken. Met het oog op het WK in Qatar van eind dit jaar wil Martinez de kans geven aan enkele spelers die zich bij hun club laten zien. Daar hoort ook Openda bij, die indruk maakt bij Vitesse.

De van Club Brugge gehuurde Openda staat al langer op de schaduwlijst van de Belgische nationale bond, dat zoekt naar een geduchte concurrent voor topspits Romelu Lukaku. De laatste jaren gelden Divock Origi en Christian Benteke als plan B, maar eerstgenoemde kampt momenteel met een blessure. Mogelijk nemen daardoor de kansen voor Openda toe.

De voormalig jeugdinternational was in veertien interlands voor Jong België goed voor twaalf doelpunten. Dit seizoen is hij op dreef in de Eredivisie. De 21-jarige spits was al tien keer trefzeker. Bovendien sloeg hij tweemaal toe in de Conference League, waardoor hij een grote bijdrage had in de eerste Europese overwintering ooit van zijn werkgever.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen