Veerman reageert op transfer: "Naar die uitdaging was ik op zoek"

4 januari 2022, 21:57

Joey Veerman is verheugd dat hij zich PSV'er mag noemen. Op de website van zijn nieuwe club reageert hij voor het eerst op zijn transfer.

Veerman leek deze transferperiode op weg naar Feyenoord, maar zal door snel handelen van technisch manager John de Jong zijn kunsten de komende jaren in Eindhoven vertonen. PSV maakte zijn interesse zondag kenbaar bij Heerenveen en had 48 uur later beet.

Dinsdag arriveerde Veerman in het Philips Stadion, waar hij de medische keuring met succes doorstond. Daarna volgde de ondertekening van het contract. "Ik ben ontzettend blij met deze stap en de snelheid waarmee PSV gehandeld heeft. Afgelopen zaterdag vertelde mijn zaakwaarnemer dat John de Jong navraag bij hem had gedaan en een dag later sprak ik al met Roger Schmidt", aldus Veerman.

De middenvelder stond afgelopen zomer in de nadrukkelijke belangstelling van AZ, maar Heerenveen liet hem toen niet gaan. Een half jaar later heeft Veerman zijn transfer naar de top van de Eredivisie alsnog te pakken. "Ik kijk ernaar uit om bij deze prachtige club – de nummer één van de Eredivisie – te gaan voetballen. Je moet hier iedere week presteren. Naar die uitdaging was ik op zoek."

Veerman deed PSV iets meer dan een maand geleden nog pijn met Heerenveen (1-1). "Maar om eerlijk te zijn hadden we bij rust al met 4-0 achter kunnen staan. Ik zag een aantal prachtige aanvallen en dacht af en toe: ik hoop ooit in zo'n team te kunnen spelen. Het voelt speciaal dat dat nu gelukt is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen