Vader Pröpper: "Het is tijd voor een nieuwe fase in het leven"

4 januari 2022, 20:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het besluit van Davy Pröpper om zijn voetbalcarrière te beëindigen kwam voor Peter Pröpper niet als een verrassing. De vader van de dertigjarige middenvelder laat aan De Gelderlander weten dat hij het afscheid spijtig, maar bovenal moedig vindt.

"Hij heeft zijn hart laten spreken", reageert Pröpper (60). "Voor ons als familie is dit de uitkomst van een langer lopend proces. Davy heeft lang gewikt en gewogen. We hebben vaak met elkaar gesproken. Dit is wat hij wil. Dit is zijn beslissing. Het is tijd voor een nieuwe fase in het leven."

Lees ookPSV'er Davy Pröpper stopt per direct met voetballen

Pröpper zette een punt achter zijn spelerscarrière gezet omdat hij het plezier in het voetbal is verloren. "Dat gevoel dreef vorig jaar boven, in het buitenland bij Brighton. En dat gevoel is hier in Nederland hetzelfde gebleven. Het is absoluut geen corona gerelateerd verhaal. Het is zijn gevoel. Het is goed zo", gaat de vader van de negentienvoudig Oranje-international verder.

Wat gaat Pröpper doen, nu hij geen voetballer meer is? "Hij zit in een luxepositie. Dat is mooi. Of safarigids wat voor hem is? Haha, we gaan het zien. Het gezin gaat nu voor. Dat is zeker", aldus Peter Pröpper. "Wat zijn hobby's zijn? Voetbal slokt je op. Zeker in het buitenland heeft Davy dat gemerkt. Hij moet nu uitvinden waar zijn passies liggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen