Hattrick Weghorst draagt bij aan bijzondere uitslag in oefenduel

4 januari 2022, 20:38

Wout Weghorst is het nieuwe jaar goed begonnen. In zijn eerste wedstrijd met VfL Wolfsburg, een oefenwedstrijd tegen SC Paderborn, had hij slechts een halfuur nodig voor zijn eerste hattrick van 2022. De rest van het scoreverloop was net zo bijzonder: de wedstrijd eindigde in een 5-4 overwinning.

Het seizoen 2020/21 was cijfermatige het beste seizoen in de loopbaan van Weghorst. Met liefst twintig goals en acht assists moest hij alleen Robert Lewandowski, André Silva en Erling Haaland voor zich dulden op de topscorerslijst. Dit seizoen ging het tot dusver minder voorspoedig. De teller staat op 'slechts' zes goals, Weghorst miste enkele wedstrijden door corona en zou naar verluidt zelfs mogen vertrekken van de clubleiding. 

De eerste tekenen voor een betere tweede seizoenshelft zijn er echter al. Weghorst had tien minuten nodig voor zijn eerste treffer en maakte al in de 29e minuut zijn hattrick compleet. Tussendoor was ook Maximilian Philipp nog trefzeker, wat een 4-0 tussenstand betekende tegen de ploeg uit de 2. Bundesliga. Normaliter was het duel daarmee gespeeld.

Dit keer liep het anders, want nog voor rust kwam Paderborn terug tot 4-2. Renato Steffen bracht de marge aan het begin van de tweede helft weer terug naar drie, maar ook daar hadden de bezoekers een antwoord op. In de 67e minuut werd het 5-3 en in de 81e minuut werd ook de 5-4 binnengeschoten. Weghorst stond op dat moment overigens al niet meer op het veld.

Verder dan dat kwam Paderborn niet. Wolfsburg won het oefenduel met 5-4 en kan nu vooruit kijken naar de hervatting van de competitie. Deze zaterdag begint het met een uitwedstrijd tegen nummer twaalf VfL Bochum. Wolfsburg zelf staat na een teleurstellende eerste seizoenshelft - waarvan het eerste deel onder trainer Mark van Bommel - op plek dertien. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen