Lof voor Brugge-aanwinst Schreuder: "Geen typische Hollander"

4 januari 2022, 10:17   Bijgewerkt: 4 januari 2022, 10:29

Alfred Schreuder is begonnen aan zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van Club Brugge. Het is voor het eerst dat de oud-voetballer actief is in België en dus zocht de Vlaamse pers uit wat ze van hem kunnen verwachten. Het Nieuwsblad sprak daarom met Onur Kaya, zijn oud-ploeggenoot bij Vitesse. 

De nu 35-jarige Kaya is momenteel speler van KV Mechelen en zal Schreuder in de tweede seizoenshelft dus tegenkomen. In 2008/2009 speelde hij bij Vitesse samen met de oud-middenvelder. "Ik ken hem natuurlijk niet als trainer, maar wel als ploeggenoot", begon hij. "Toen zag je al dat hij charisma had."

"Hij had toen al veel ideeën en was vaak met de jongere gasten in de ploeg bezig. Hij dacht mee met de coach. Een intelligent mens en geen typische Hollander, waarmee ik bedoel dat hij geen grote bek heeft. Hij legt alles rustig uit en je kon goed met hem praten. Dat vind ik belangrijk. Je zag bij Vitesse echt dat het een slimme man was."

Kaya denkt dat Schreuder als trainer een aanwinst voor Brugge kan zijn. "Een Nederlander is altijd een goede keuze. Hij brengt aanvallend voetbal en zal hier in België vol voor de aanval kiezen. Dat heeft Club Brugge wel nodig denk ik. Hij spreekt bovendien veel talen: Nederlands, Duits, Engels. Dat is altijd een pluspunt."

Lees ook: Club Brugge schakelt razendsnel en heeft Schreuder binnen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen