Ajax heeft plannen met talent: verlenging en verhuur aan PEC

4 januari 2022, 09:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is een mooie dag voor Ajax-talent Max de Waal. De negentienjarige aanvaller verlengde zijn contract in Amsterdam tot medio 2024 en vertrok vervolgens direct op huurbasis naar PEC Zwolle. Daar moet hij samen met de deze week van Vitesse gehuurde Oussama Darfalou de club zien te behoeden voor degradatie. 

"Voor mij komt deze tijdelijke overstap op een prachtig moment", reageerde De Waal op de website van PEC. "Na net mijn contract bij Ajax verlengd te hebben dient via PEC de mogelijkheid zich aan om het voor het eerst in de Eredivisie te laten zien. Dat is iets waar ik al die jaren hard voor gewerkt heb en enorm naar uitkijk." De Waal gaf verder aan zich zeer bewust te zijn van de situatie van zijn nieuwe club op de ranglijst.

De Waal is na Darfalou de tweede versterking van de nummer laatst van de Eredivisie. "Het is mooi dat we in de eerste dagen van het nieuwe jaar naast Darfalou ook De Waal aan de selectie hebben toegevoegd", aldus technisch manager Mike Willems. "Deze spelers geven ons een aanvallende impuls. Max is een fysiek sterke en technische aanvaller die voorop gaat in de strijd. In de gesprekken die we gevoerd hebben, maakte hij een ontzettend gretige indruk om zichzelf nu ook in de Eredivisie te laten zien."

In 2013 sloot De Waal zich aan bij de jeugdopleiding van Ajax, waar hij sinds 2020 met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie speelde. In zijn eerste seizoen kwam de spits tot slechts één goal en één assist, maar dit seizoen waren zijn cijfers aanzienlijk beter. Na twintig wedstrijden staat de teller nu al op negen treffers (geen assists). 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen