Menzo naar Suriname: "Betekent veel voor me"

3 januari 2022, 23:30   Bijgewerkt: 3 januari 2022, 23:50

Stanley Menzo is de nieuwe bondscoach van de Surinaamse nationale voetbalploeg. De voormalig doelman van Ajax is de opvolger van de vorig jaar ontslagen Dean Gorré. Menzo was de laatste jaren actief als technisch directeur en interim-bondscoach van Aruba, waar hij per direct vertrekt. 

Dat bevestigt hij in gesprek met De Telegraaf. De kersverse bondscoach is enorm trots op zijn aanstelling. "Dit betekent heel veel voor mij. Ik ben geboren in Suriname, mijn ouders zijn er geboren, en ik ben altijd bezig geweest met iets terugdoen voor het voetbal in Suriname. Ik ben heel blij en trots dat ik daar nu op deze manier de kans voor krijg."

Menzo begon zijn trainerscarrière bij de amateurs van AFC en werkte daarna in Nederland voor AGOVV, FC Volendam en SC Cambuur. Bij het Belgische Lierse SK begon hij aan zijn eerste buitenlandse klus, terwijl hij ook werkzaam was bij Ajax Cape Town in Zuid-Afrika en het tweede elftal van Beijing Guoan in China. Sinds 2021 was hij werkzaam bij Aruba.

Bij Suriname treft hij tal van (oud-)spelers uit de Eredivisie. Zo is Warner Hahn (Go Ahead Eagles) de doelman, terwijl hij ook kan beschikken over spelers als Ryan Donk, Ridgeciano Haps, Sean Klaiber, Kelvin Leerdam en Sheraldo Becker.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen