'Vitesse richt pijlen op overbodig geraakte Danilo'

3 januari 2022, 21:43

Vitesse hoopt zich deze winter te versterken met Danilo Pereira. De Braziliaanse spits was in de eerste seizoenshelft nog tweede spits bij Ajax, maar lijkt na de tijdelijke terugkeer van Brian Brobbey te zijn gedaald in de pikorde. De aanvaller beschikt over een aflopend contract en mag eventueel vertrekken. Daar hoopt Vitesse van te profiteren.

Dat meldt De Gelderlander. Trainer Thomas Letsch wil zich graag versterken met een extra spits en noemt Danilo een 'zeer interessante speler'. Vitesse zou de spits tot het einde van het seizoen willen huren. Daarna loopt hij uit zijn contract bij Ajax en is hij transfervrij op te pikken. Dat maakt hem voor meerde subtoppers en middenmoters in de Eredivisie een interessante optie. "We hebben veel aanvallend potentieel, maar moeten er echt een spits bij hebben", aldus Letsch.

Afgelopen seizoen was Danilo nog zeventien keer trefzeker in dienst van FC Twente. De 22-jarige aanvaller verdiende daarmee een serieuze kans bij Ajax, waar hij dit seizoen als stand-in fungeerde van Sébastien Haller. Hij werd echter te licht bevonden, waardoor de Amsterdammers genoodzaakt waren om de transfermarkt op te gaan en Brobbey terug te halen.

Danilo speelde dit seizoen zeven keer namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie en sloeg daarin vijfmaal toe. In acht Eredivisie-optredens namens Ajax 1 mocht hij tweemaal juichen. Bij Vitesse moet Danilo de opvolger worden van de naar PEC Zwolle vertrokken Oussama Darfalou.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen