Jans stelt duidelijk doel: "Vorig jaar was zo dramatisch slecht"

Jans stelt duidelijk doel: "Vorig jaar was zo dramatisch slecht"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 januari 2022 – Ron Jans staat na achttien wedstrijden op een keurige zesde plek. De trainer van FC Twente hoopt dat zijn ploeg dit seizoen na de winterstop net zo goed blijft presteren. Vorig jaar lukte het niet en zakte de ploeg na een uitstekende start ver weg op de ranglijst. Dat moet anders volgens de oefenmeester.

"We willen een betere tweede seizoenshelft draaien dan afgelopen jaar. We hebben er voor gekozen om eerst lekker een training te doen. Wat de precieze doelstelling wordt, bespreken we richting het duel met Heerenveen", doelt hij voor de camera van RTV Oost op de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Vorig seizoen begonnen de Tukkers geweldig, maar stortte het als een kaartenhuis in elkaar. Van de laatste twintig wedstrijden werden er slechts drie gewonnen.

"Vorig jaar was zo dramatisch slecht… Als je nu één punt meer haalt dan vorig seizoen, dan is het natuurlijk niet goed. Maar laten we het maar achter ons laten. Wij willen gewoon meedoen in de top acht van Nederland", aldus Jans, die met spanning naar de eerste training ging. Dat had alles te maken met mogelijke coronagevallen nadat de spelers de wereld over vlogen voor een welverdiende vakantie. Maandag was Michel Vlap niet aanwezig wegens buikklachten en Dario Dumic, die mag vertrekken, ontbrak door een examen voor zijn rechtenstudie. Voor de rest was de groep compleet, zonder besmettingen dus.

"Ik denk dat de Eredivisie er niet aan gaat ontkomen dat corona weer een gespreksonderwerp zal zijn, zoals de laatste twee jaar. Je ontkomt er niet aan", vertelt de trainer, die een duidelijk voornemen heeft voor het nieuwe jaar. "Je probeert er alles aan te doen om iet besmet te raken, dat je anderen niet besmet en dat je altijd positief blijft met de mensen die niet besmet zijn."

Reacties

gerelateerd