'Van Bronckhorst laat weer oog op Nederlander vallen'

'Van Bronckhorst laat weer oog op Nederlander vallen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 januari 2022 – Giovanni van Bronckhorst is in de zoektocht naar versterkingen weer uitgekomen bij een Nederlander: de trainer wil komende zomer Danilho Doekhi transfervrij naar Rangers FC halen. De verdediger is dit seizoen onomstreden bij Vitesse en dat is bij meerdere buitenlandse clubs opgevallen. De oefenmeester heeft dan ook behoorlijke concurrentie.

De Gelderlander weet dat Dinamo Zagreb en Napoli in de zomer ook willen profiteren van de transfervrije status van de jeugdinternational van Oranje. Vitesse kan hem in deze transferperiode nog verkopen voor wat geld, zodat hij niet gratis de deur uitloopt, maar trainer Thomas Letsch kijkt liever naar het sportieve aspect. De oefenmeester weet dat Doekhi een van de sterkhouders is. Daarom mag de verdediger deze winter alleen vertrekken voor de hoofdprijs.

Van Bronckhorst moet het bestuur vragen om de portemonnee te trekken of geduldig wachten tot de zomer. Overigens kan de Schotse club wel vast met de verdediger om de tafel om te praten over een contract. Doekhi speelde in drieënhalf jaar 116 officiële wedstrijden voor Vitesse en wist daarin drie keer te scoren en twee assists te geven. Destijds pikten de Arnhemmers hem in Amsterdam op voor 250 duizend euro, waardoor de club geen groot verlies maakt op de verdediger.

Doekhi is niet de eerste Nederlander die gelinkt wordt aan Rangers sinds Van Bronckhorst daar het stokje heeft overgenomen. Afgelopen week kwam het gerucht naar buiten dat de oefenmeester de tweede seizoenshelft graag beschikt over aanvaller Crysencio Summerville, die bij Leeds United niet kan rekenen op veel speeltijd. Daarnaast zou de oud-speler van de club in de komende zomer ook graag Xavi Simons naar Glagow willen halen. De middenvelder heeft een aflopend contract bij Paris Saint-Germain en lijkt door weinig perspectief op speeltijd wel open te staan voor een nieuwe club.

Reacties

gerelateerd