PEC heeft gewenste spits Darfalou binnen: "Opdracht is duidelijk"

3 januari 2022, 18:30

Het hing al een tijdje in de lucht, maar inmiddels is de kogel daadwerkelijk door de kerk: PEC Zwolle huurt Oussama Darfalou voor de rest van het seizoen van Vitesse. De aanvaller werkte in Arnhem al samen met Dick Schreuder, die in het GelreDome assistent-trainer van Thomas Letsch was.

"Ik kan heel kort zijn: ik wil voetballen en doelpunten maken. Bij Vitesse is er dit seizoen niet ieder weekend uitzicht op speeltijd voor mij", vertelt de Algerijn op de website van zijn tijdelijke werkgever. "Ik ben dan ook blij dat ze mee wilden werken aan een verhuur en dat ik in Zwolle weer onder trainer Dick Schreuder mag werken. Van hem heb ik bij Vitesse in die paar maanden veel geleerd. Ik heb met de trainer gesproken en de opdracht is duidelijk, handhaving in de Eredivisie."

Op de website van Vitesse neemt Darfalou de tijd om kort afscheid te nemen. Hoewel het om een huurtansfer gaat, lijkt hij niet meer terug te keren in Arnhem. Na dit seizoen loopt zijn contract namelijk af. "Ik heb een mooie tijd in Arnhem gehad en wil alle spelers, stafleden, medewerkers en supporters van Vitesse daar graag voor bedanken. Hoewel dit voor mij de juiste stap op dit moment is, zal Vitesse voor altijd een plek in mijn hart hebben."

Technisch manager Mike Willems van PEC is blij met de spits, die heeft bewezen heeft een neusje voor de goal te hebben. Dat kan de hekkensluiter goed gebruiken, met slechts negen doelpunten in achttien duels. "Oussama is een fysiek sterke spits die ontzettend doelgericht is. Dick heeft de afgelopen periode al intensief met hem samengewerkt en kent zijn kwaliteiten. Hij is topfit en wil PEC Zwolle in de Eredivisie houden. Daarmee komt dan ook direct Oussama zelf weer in de picture. Wij zijn unaniem overtuigd van zijn kwaliteiten", besluit de bestuurder tevreden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen