Namen Pirlo én Advocaat zingen rond bij Poolse ploeg

3 januari 2022, 15:53

De Poolse nationale voetbalploeg speurt naar een vervanger voor bondscoach Paulo Sousa en heeft diverse bekende namen genoteerd op de verlanglijst. De nieuwe bondscoach van Polen moet het land dit jaar via de play-offs naar het WK in Qatar leiden.

Het Poolse Sport weet dat de namen van Dick Advocaat, Fabio Cannavaro, Avram Grant en Ante Cacic inmiddels rondzingen. Advocaat is sinds enkele weken werkloos nadat hij zijn ontslag indiende als bondscoach van Irak. Het was zijn taak om het Aziatische land naar kwalificatie voor het wereldkampioenschap te gidsen, maar dat mislukte.

Advocaat kan zich mogelijk met Polen alsnog verheugen op het WK in Qatar. Hij is dus echter niet de enige kandidaat. Naast favoriet Adam Nawalka zijn ook Italiaanse toppers als Fabio Cannavaro en Andrea Pirlo in beeld. Laatstgenoemde vertrok afgelopen seizoen bij Juventus en zit sindsdien zonder werk. De oud-topmiddenvelder heeft zichzelf daarom aangeboden bij de Poolse dienst.

Hij kan een streepje voor hebben omdat hij afgelopen seizoen al samenwerkte met doelman Wojciech Szczesny. Samen wonnen ze de Italiaanse beker en de Supercoppa. De trainersloopbaan van Cannavaro moet nog op gang komen. Hij stond op eigen benen bij Guangzhou, Al-Nassr, Tianjin Quanjian en de nationale ploeg van China.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen