Kadioglu hakt knoop door tussen Oranje en Turkije

Kadioglu hakt knoop door tussen Oranje en Turkije

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 januari 2022 – Ferdi Kadioglu heeft de knoop doorgehakt. De 22-jarige middenvelder wil uitkomen voor de nationale ploeg van Turkije, zo heeft zijn werkgever Fenerbahçe bekendgemaakt.

Kadioglu vertegenwoordigde Nederland in jeugdteams, maar zal nooit in het Nederlands elftal te bewonderen zijn. De middenvelder, die een Turkse vader en een in Canada geboren Nederlandse moeder heeft, heeft lang getwijfeld over zijn interlandkeuze.

In maart vorig jaar sprak Kadioglu over een 'moeilijke keuze'. "Ik ben aan het begin van het seizoen benaderd door Turkije en heb onder meer met de bondscoach gesproken. Ze willen mij er graag bij hebben, maar ik heb bedenktijd gevraagd. Ik ben er nog niet uit. Ik wil er goed over nadenken, want de keuze zal bepalend zijn voor de rest van mijn carrière", zei hij.

Kadioglu werd opgeleid door NEC en maakte in 2018 de overstap naar Fenerbahçe, waar Phillip Cocu op dat moment de trainer was. Waar de Nederlandse trainer geruime tijd geleden vertrok, staat Kadioglu nog altijd op de loonlijst bij de Turkse topclub.

Reacties

gerelateerd