Brobbey weer terug bij Ajax: "Het verhaal was goed"

3 januari 2022, 11:20

Brian Brobbey heeft in een interview in De Telegraaf voor het eerst zijn terugkeer naar Ajax besproken. De Amsterdammers huren de negentienjarige spits tot het einde van het seizoen van RB Leipzig, waar Brobbey de afgelopen maanden slechts mondjesmaat aan spelen toekwam.

"Ik ben blij terug te zijn, mijn vrienden weer te zien en zal alles geven om – net als vroeg seizoen – mijn steentje bij te dragen aan het succes", vertelt Brobbey, die de voorbije zomer transfervrij de overstap naar Leipzig maakte. "Daar heb ik geen spijt van. Het verhaal was goed, maar nadat de trainer (Julian Nagelsmann, red.) en TD (Markus Krösche) vertrokken en André Silva als nieuwe spits werd gehaald, was alles in één klap anders."

Brobbey kreeg in de Bundesliga slechts één kans als basisspeler. Toen werd hij ook nog eens voor rust gewisseld. Ondanks dat de aanvaller de afgelopen maanden niet veel heeft gespeeld, is hij naar eigen zeggen topfit. "Ook wedstrijdfit, ja. Ik heb goed getraind en ben blessurevrij", aldus de aanvaller.

Op het oude nest hoopt Brobbey zich verder te ontwikkelen. Of hij na dit seizoen terugkeert naar Leipzig, weet de aanvaller nog niet. "Uiteindelijk zijn Ajax en RB Leipzig geen optie tot koop overeengekomen, omdat Leipzig die niet in het contract wilde. Na het seizoen praten we verder", vervolgt Brobbey, die zijn ambities durft uit te spreken. "Het seizoen is geslaagd als we kampioen worden en de beker pakken. En hopelijk de Champions League winnen. Wie weet…"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen