Luuk de Jong trots én realistisch: "Ik ken mijn plek bij Barcelona"

3 januari 2022, 10:07

Luuk de Jong leek uitgespeeld bij FC Barcelona, maar door meerdere blessure- en coronagevallen bij de Catlaanse club, kreeg de Nederlander zondag zowaar een basisplaats in het uitduel tegen Real Mallorca (0-1). En daar bewees hij zichzelf en trainer Xavi Hernandez een dienst door de winnende te maken.

"Natuurlijk, deze overwinning betekent heel veel voor mij", vertelt De Jong na afloop van het duel voor de camera van Movistar. "Het is belangrijk om zelfvertrouwen te krijgen. Dat is gelukt, want we hebben hard gewerkt en uiteindelijk gewonnen. Ik hoop dat we dit nu door kunnen zetten."

De Jong scoorde, maar was kort ervoor ook heel dicht bij een treffer. De oud-spits van PSV en FC Twente probeerde het met een acrobatische omhaal, maar zag de bal op het houtwerk uiteen spatten. "Een spits moet altijd scoren. Helaas ging de bal er nét niet in. Dat was de mooiste goal uit mijn hele carrière geweest."

Lees ook: 'Volgende Turkse topclub meldt zich voor Luuk de Jong'

De Jong sluit niet uit dat hij zijn laatste wedstrijd bij FC Barcelona heeft gespeeld. Trainer Xavi zou bij een fitte selectie geen beroep meer op hem willen doen. Meerdere topclubs uit Turkije én La Liga-laagvlieger Cadiz worden aan hem gelinkt. "Iedereen is altijd eerlijk tegen mij geweest en ik ken mijn plek", zegt de voormalige Superboer. "Ik weet waar ik vandaan kom. Ik werk hard op de trainingen en ben er klaar voor als de trainer me nodig heeft."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen