Xavi over 'voorbeeldprof' De Jong: "Hij zou kunnen blijven"

3 januari 2022, 09:02

Luuk de Jong heeft na zijn heldenrol tegen Real Mallorca complimenten gekregen van Xavi. De 31-jarige Nederlandse spits bezorgde FC Barcelona zondagavond met een kopdoelpunt de volle buit.

Door een waslijst aan waslijst aan afwezigen verscheen De Jong op bezoek bij Mallorca aan de aftrap. Nadat de aanvaller de paal en de lat had geraakt, kopte hij vlak voor rust raak op aangeven van Óscar Mingueza. Daarmee werd De Jong de matchwinner. "Luuk de Jong is een voorbeeldprof", aldus Xavi na afloop van de 0-1 zege tegenover Spaanse media. "Hij werkt hard en offert zichzelf op voor het team. Ik ben heel blij met hem."

Sinds het ontslag van Ronald Koeman wordt De Jong in verband gebracht met een winters vertrek, maar Xavi beschouwt de spits niet als overbodig. "Er wordt over zijn vertrek gesproken, maar hij zou ook kunnen blijven. Hij is vandaag van waarde geweest voor ons. We zullen zien wat de toekomst brengt, voorlopig is het allemaal hypothetisch", besluit de trainer.

De Jong zelf is trots op zijn bijdrage. "Ik probeer klaar te staan als de trainer mij nodig heeft. Dat zag je vandaag ook. Ik kreeg kansen, raakte de paal en de lat. Helaas werd mijn omhaal geen doelpunt, dat zou het mooiste doelpunt van mijn carrière zijn geweest."

Lees ookLuuk de Jong krijgt complimenten in Spanje: 'Een droomwedstrijd'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen