Ziyech-advies aan Tuchel: "Als je hem vertrouwen geeft, staat hij er"

3 januari 2022, 14:05

Hakim Ziyech zit niet in de beste fase van zijn voetballoopbaan. De Marokkaan zat bij Chelsea zondag tegen Liverpool (2-2) opnieuw op de bank en lijkt onder trainer Thomas Tuchel niet te hoeven rekenen op een prominente rol. Karim El Ahmadi en Willem van Hanegem denken dat de oud-Ajacied niet gelukkig is in Londen.

"Diep van binnen is Hakim over bepaalde dingen vast erg teleurgesteld", begint El Ahmadi, bekende van Ziyech, in het Algemeen Dagblad. De voormalig kampioensaanvoerder van Feyenoord kent de kwaliteiten van de voormalige middenvelder uit de Eredivisie. "Ik heb ook weleens tegen hem gezegd: Hakim, jij hebt wel de Champions League gewonnen, hè."

Nu de transfermarkt is geopend en de rol van Ziyech op Stamford Bridge beperkt is, klinken geluiden over een mogelijke transfer. Zo zou Borussia Dortmund - dat in zijn Ajax-periode al interesse had in Ziyech - zijn volgende bestemming kunnen zijn. Chelsea zou enkel willen meewerken aan een verhuur. Het salaris van Ziyech zou echter een te groot struikelblok vormen voor de Duitse topclub.

Lees ook: Barcelona opent gesprek met Ziyech en nog een Chelsea-speler

Van Hanegem denkt te weten wat Chelsea moet doen. "Als je deze speler vertrouwen geeft, dan staat hij er voor je. Kijk maar naar zijn verleden. En zo goed gaat het niet bij Chelsea nu. Ziyech is een gevoelsjongen, zoals ik dat vroeger zag bij iemand als Ulrich van Gobbel", aldus De Kromme. "Ziyech kreeg geen seconde in de finale van Champions League. Zo'n grote speler. Dan weet je hoe de trainer over je denkt. Dat doet pijn bij spelers en zeker bij die van zijn kaliber."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen