'Het vuur in Christian Eriksen brandt als nooit tevoren'

3 januari 2022, 08:24

Christian Eriksen is klaar om binnenkort zijn rentree in de voetballerij te maken. Volgens Martin Schoots, zaakwaarnemer en vertrouwensman van de middenvelder, brandt het vuur in de 29-jarige Eriksen als nooit tevoren.

Eriksen zit sinds zijn contractontbinding bij Internazionale eind vorig jaar zonder club. De spelmaker vertrok uit Milaan omdat hij vanwege zijn onderhuidse defibrillator niet in Italië mag voetballen. Vorige week maakte Eriksen zijn verschijning op het trainingsveld van FC Chiasso, een Zwitserse derdeklasser. Daar werkt de voormalig speler van Ajax nu aan zijn herstel.

In een interview met De Telegraaf vertelt Schoots dat Eriksen in alle stilte al maanden aan zijn herstel werkt en in 'een uitstekende conditie' verkeert. "Christian is ambitieus, hij weet dat hij gezond is. Maar ik vind dat hij degene is die als eerste over zijn ambities moet praten en dat gaat hij heel binnenkort dus ook doen", aldus de zaakwaarnemer.

Toen Eriksen iets meer dan een half jaar geleden tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland in elkaar zakte, stapte Schoots meteen in zijn auto naar Kopenhagen. "Ik heb de hele nacht doorgereden, waardoor ik 's ochtends om 07.00 uur in Denemarken was. Onderweg had ik van zijn vader gehoord dat Christian bij kennis was en dat het weer goed met hem ging. Dat was een moment van intens geluk en grote opluchting, anders ben je geneigd om met 200 kilometer per uur die kant op te gaan."

De zaakwaarnemer benadrukt dat het vertrek van Eriksen bij Inter niets met persoonlijke omstandigheden had te maken. "Dit zijn reglementen die al decennialang bestaan en voor iedereen gelden. Daardoor wist ik eigenlijk al een paar dagen na de gebeurtenis op het EK dat Italië een doodlopende weg was en dat we met onze advocaten in Italië moesten gaan praten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen