Dit is het bedrag dat Ajax hoopt te vangen voor Neres

3 januari 2022, 07:56   Bijgewerkt: 3 januari 2022, 08:36

Er is volop belangstelling voor David Neres, zo valt in de maandageditie van De Telegraaf te lezen. Ajax hoopt de 24-jarige Braziliaanse aanvaller in januari te verkopen. De krant weet welk bedrag de Amsterdammers hopen te vangen.

Shakhtar Donetsk is een van de clubs die belangstelling heeft voor Neres. Ajax deed afgelopen zomer ook al zaken met de Oekraïnse topclub. Toen werd Lassina Traoré voor een bedrag van om en nabij de acht miljoen euro verkocht aan de club uit Donetsk. De spits uit Burkina Faso begon uitstekend bij zijn nieuwe club, maar raakte in september [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/391487/streep-door-seizoen-oud-ajacied-traore-na-botsing-met-dumfries/,_blank,zwaar geblesseerd] na een botsing met Denzel Dumfries.

Mogelijk is Neres binnenkort de volgende Ajacied die de overstap naar Shakhtar maakt. Volgens De Telegraaf is de boodschap dat Ajax de Braziliaan wil verkopen doordrongen in Europa. De Amsterdamse club hoopt zo'n vijftien miljoen euro te verdienen aan het vertrek van Neres. Dat is slechts drie miljoen meer dan het bedrag waarvoor de Braziliaan in 2018 overkwam van São Paulo. Neres beschikt bij Ajax over een contract dat nog anderhalf jaar doorloopt.

Mocht Neres deze maand worden verkocht, dan is de kans groot dat Ajax een vervanger haalt. De naam van Steven Bergwijn zingt al geruime tijd rond in de Johan Cruijff ArenA. Het is nog wel de vraag of Tottenham Hotspur de voormalig speler van PSV wil laten gaan. Met Brian Brobbey voegde Ajax deze transferperiode al een extra aanvaller toe aan de selectie van trainer Erik ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen