'Schreuder kan na Barcelona-vertrek aan de slag bij Club Brugge'

3 januari 2022, 07:33

De overgang van Philippe Clement naar AS Monaco zou weleens gevolgen kunnen hebben voor Alfred Schreuder. De naam van de 49-jarige Nederlandse trainer zingt rond bij Club Brugge, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Het is een kwestie van tijd voordat Clement de overstap van Brugge naar Monaco maakt. De Belgische oefenmeester wordt in het prinsdom de opvolger van Niko Kovac, die vlak voor de jaarwisseling vanwege teleurstellende resultaten op straat werd gezet. De afgelopen dagen werd duidelijk dat Brugge een buitenlandse trainer wil aanstellen als opvolger van Clement. Nu blijkt de naam van Schreuder op de shortlist van de kampioen van België te staan.

Schreuder is per direct beschikbaar, want sinds eind oktober zit hij zonder werkgever. Toen werd hij in navolging van Ronald Koeman uit zijn functie ontheven bij FC Barcelona. Schreuder was als assistent-trainer werkzaam in Camp Nou. Bij Club Brugge kan hij weer als hoofdtrainer aan de slag. Als eindverantwoordelijke werkte Schreuder eerder voor FC Twente en 1899 Hoffenheim.

Onlangs werd Schreuder in verband gebracht met het trainerschap bij FC Basel, maar de Nederlandse oefenmeester besloot niet in zee te gaan met de Zwitserse recordkampioen. Bij Club Brugge kan Schreuder, die als assistent ook werkzaam was bij Vitesse, Twente, Hoffenheim en Ajax, samenwerken met een aantal Nederlandse spelers: Ruud Vormer, Bas Dost en Noa Lang.

De Boer en Van Bommel

Volgens Het Laatste Nieuws zijn de namen van Frank de Boer, Mark van Bommel en Xabi Alonso de afgelopen dagen ook ter sprake gekomen bij de Belgische topclub. Schreuder is echter de topkandidaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen