'Barcelona heeft opvallende ruildeal met United als plan B'

2 januari 2021, 22:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona weet nog altijd niet waar het aan toe is wat betreft Ousmane Dembélé. De club hoopt al langere tijd het aflopende contract van de Fransman te verlengen, maar de vrees dat hij transfervrij vertrekt, neemt toe. Daarom zou er worden gewerkt aan een bijzonder plan B.

Daarover berichtte althans het Catalaanse Ara. Volgens die krant is Barcelona bezig een deal te sluiten met Manchester United. De Engelse club zou Dembélé dan al in januari overnemen en in ruil daarvoor bewandelt Anthony Martial de omgekeerde route. Hij zou dan een halfjaar op huurbasis voor Barcelona uitkomen.

Of dit concrete gerucht waar is of niet, het lijkt er in ieder geval op dat Barça actie zal moeten ondernemen. Volgens Spaanse media vindt er maandag een cruciaal gesprek plaats, waarin de club voor de laatste keer zal proberen tot een akkoord te komen met het management van Dembélé. Lukt dat niet, dan zal de club hem deze zomer van de hand moeten doen om hem niet gratis te zien vertrekken.

Een vertrek van Dembélé zou om verschillende redenen een pijnlijke zijn voor de club. Het betaalde in 2017 immers 135 miljoen voor de aanvaller, wat een transfervrij vertrek extra zuur zou maken. Dat is uiteraard sowieso het geval gezien de financiële problemen van de club. Daar komt bij dat vooral in de voorhoede de personele problemen dit seizoen groot zijn. Memphis Depay, Ansu Fati en Martin Braithwaite zijn al langere tijd geblesseerd en Sergio Agüero heeft zelfs noodgedwongen afscheid genomen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen