Gehavend Atlético begint nieuwe jaar met einde verliesreeks

2 januari 2021, 18:24   Bijgewerkt: 2 januari 2021, 18:37

Atlético Madrid wil in het nieuwe jaar de weg omhoog weer inslaan. Daarmee is het zondagmiddag in ieder geval alvast goed begonnen. De door corona gehavende ploeg won dankzij Angel Correa de derby tegen Rayo Vallecano met 2-0 en klom daarmee over die tegenstander heen op de ranglijst naar plek vier. 

Voortekenen voor die goede start in 2022 waren er eigenlijk niet. De regerend landskampioen sloot het vorige kalenderjaar juist af met vier nederlagen op rij en kreeg vlak voor de herstart ook nog eens met een corona-uitbraak te maken. Antoine Griezmann (overigens sowieso al geblesseerd), Joao Felix en Koke waren er om die reden niet bij.

Angel Correa was daarom de tweede spits naast Luis Suárez en het was de Argentijn die Atlético naar de broodnodige drie punten zou loodsen. Voor rust opende hij de score toen hij na een klutsbal gelegenheid zag om uit te halen. Na rust scoorde hij opnieuw na een perfecte scherpe voorzet van Renan Lodi. Hij bezorgde zijn ploeg daarmee een 2-0 overwinning.

Op titelprolongatie hoefde Atlético al even niet meer te hopen, maar de drie punten van zondag betekenden in ieder geval dat de weg omhoog weer is ingezet. Rayo Vallecano was immers een directe concurrent, die nu twee punten onder de ploeg van Diego Simeone staat. Real Betis en Sevilla zijn de volgende ploegen om in te halen. Het gat met stadgenoot Real Madrid is wel nog altijd veertien punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen