KNVB ziet geen probleem in relatie tussen speler en official

2 januari 2021, 17:19

De relatie tussen FC Emmen-verdediger Jeff Hardeveld en official Shona Shukrula leidt voor de KNVB niet tot problemen. Dat liet een woordvoerder van de voetbalbond weten. Het zal alleen betekenen dat de twee elkaar op het veld niet meer tegen zullen komen.

Hardeveld en Shukrola maakten hun relatie zaterdag bekend via Instagram. Het leidde tot de nodige vraagtekens: hoe zou de KNVB met de relatie tussen een speler en een arbiter omgaan? Begin dit seizoen werd Hardeveld zelfs nog met rood van het veld gestuur bij een wedstrijd waar Shukrula deel uitmaakte van het arbitrageteam.

Dit zal niet snel meer gebeuren, want een woordvoerder van de KNVB vertelde aan het Algemeen Dagblad dat Shukrula niet meer zal worden ingedeeld op wedstrijden waaraan Hardeveld meedoet. "Dat is het enige", werd daaraan toegevoegd. "Voor ons vormt hun relatie geen enkel probleem. We gunnen ze alle geluk van de wereld."

Het AD wees erop dat de bond al eerder met dergelijke gevallen te maken kreeg, bijvoorbeeld de relatie tussen scheidsrechter Joey Kooy en een dochter van Frank de Boer. Ook toen laatstgenoemde nog bondscoach was deed zich een dergelijk geval voor: een andere dochter van de trainer had een relatie met Oranje-kandidaat Calvin Stengs. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen