Real Madrid begint door oud-spits Twente dramatisch aan 2022

2 januari 2021, 15:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Real Madrid is met een fikse domper aan het nieuwe jaar begonnen. De ongenaakbare koploper van La Liga slikte kort na de jaarwisseling de tweede nederlaag van het seizoen. De ploeg van Carlo Ancelotti ging op bezoek bij degradatiekandidaat Getafe met 1-0 onderuit. Voormalig FC Twente-aanvaller Enes Ünal groeide met zijn treffer uit tot grote beul van de koploper.

De 24-jarige Turk profiteerde na negen minuten van een slippertje achterin van Eder Militão, waarna hij de openingstreffer op het bord schoot. Het was de zesde treffer van het La Liga-seizoen voor de spits, die in Nederland voor NAC Breda en FC Twente speelde. Real Madrid domineerde de hele wedstrijd en raakte via Luka Modric nog de lat, maar ondanks zeven minuten extra tijd leverde het geen treffers meer op.

Real kwam voor het eerst sinds 1998 in de eerste wedstrijd na de jaarwisseling op achterstand en kwam dat niet meer te boven. Heel veel pijn doet het de Madrilenen niet, want de voorsprong op nummer twee Sevilla bedraagt nog altijd acht punten. De Spaanse runner-up heeft echter nog twee wedstrijden tegoed en kan het gat terugbrengen tot twee punten.

Voor Getafe kwam er dankzij Ünal een einde aan een pijnlijke serie. Getafe slaagde er zes wedstrijden op rij niet in om te scoren tegen de grootmacht. De laatste treffer dateerde van 2018. Getafe kon de punten bovendien bijzonder goed gebruiken. Het gat met de degradatieplekken bedraagt nu weer drie punten.