Prachtig: al meer dan een ton ingezameld voor familie Gyan

2 januari 2021, 10:26

De donatiecampagne voor de familie van de onlangs overleden Christian Cyan draait op volle toeren. Zijn oud-werkgever en Feyenoord en supportersvereniging FSV De Feijenoorder startten deze week een inzamelingsactie voor de familie van de cultheld en hebben samen al meer dan 100.000 euro bij elkaar verzameld.

Het bedrag gaat naar de familie van Gyan, waardoor zij een uitvaart kunnen organiseren en de opgebouwde schulden van de Ghanees kunnen afbetalen. Al snel na zijn loopbaan raakte Gyan in financieel zwaar weer, omdat hij al zijn geld weggaf aan mensen die het slecht hadden. Omdat zijn zoon ook nog eens met medische problemen kampte, ging het de verkeerde kant op met Gyan. De oud-rechtsback werkte nog even in de Rotterdamse haven, maar kreeg te maken met ziekten en belandde financieel weer op de rand van de afgrond.

Vorige week overleed de 43-jarige verdediger aan de gevolgen van kanker. Bij Feyenoord was hij in tien jaar tijd niet vaak basisspeler, maar toch groeide hij uit tot publiekslieveling. Reden voor de Rotterdammers om een inzamelingsactie te starten. Sinds afgelopen vrijdag staat de teller al boven de 100.000 euro. Meer dan 7500 mensen hebben gedoneerd, meldt het Algemeen Dagblad.

'Het bedrag dat wordt opgehaald komt ten goede aan de uitvaartkosten en de zorg voor het gezin dat Gyan achterlaat', legde FSV De Feijenoorder de actie uit op de website. 'Met de donatiecampagne willen Feyenoord en FSV De Feijenoorder supporters de kans bieden om geld te doneren en daarmee de nabestaanden financieel te ondersteunen in deze zware tijd.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen