Ziyech kan interlandloopbaan uit hoofd zetten na beschuldigingen

Ziyech kan interlandloopbaan uit hoofd zetten na beschuldigingen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 januari 2022 – De kans dat de verbannen Hakim Ziyech nog terugkeert als international van Marokko lijkt nihil. De creatieve buitenspeler is bij de huidige bondscoach Vahid Halilhodzic niet meer welkom, maar ook bij een trainerswissel lijkt Ziyech niet meer te hoeven rekenen op een oproep. De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond Fouzi Lekjaa heeft namelijk flink uitgehaald naar Ziyech en beschuldigt hem van een slechte werkethos. 

Volgens Halilhodzic heeft Ziyech een flink gebrek aan discipline, waardoor hij geen gebruik meer wil maken van de diensten van de Chelsea-speler. Daarbij krijgt hij steun van de bondsvoorzitter, die zich eveneens heel erg stoort aan de houding van Ziyech. "We verwachtten van hem dat hij het hele team bij de hand zou nemen en niet dat hij alleen maar ballen staat af te wachten. Hij doet er geen enkele moeite voor."

Tegenover een Marokkaans radiostation vertelt Lekjaa dat het niet aan de huidige trainer ligt, gezien Ziyech ook door de vorige bondscoach Hervé Renard werd genegeerd. "We hebben hem toen de kans gegeven om zijn gedrag aan te passen, maar dat is hem niet gelukt. Verder wil ik niet te specifiek ingaan op de details."

Lees ook: Marokko woest om Abde: "Barça respecteert Afrika Cup niet"

Marokko start 10 januari aan de Afrika Cup tegen Ghana. Verder zit het nog in de poule met de Comoren en Gabon. De Marokkaanse voetbalbond lijkt echter op oorlogspad, want eerder deze week zocht het in de media al ruzie met FC Barcelona, dat ervoor heeft gezorgd dat Abde Ezzalzouli niet mee zal doen aan de Afrika Cup.

Reacties

gerelateerd