'Tagliafico op de radar van drie Premier League-clubs'

1 januari 2021, 17:07

Nicolás Tagliafico kan deze winter vertrekken bij Ajax. Drie clubs uit de Premier League worden gelinkt aan de Argentijn, die dit seizoen zijn basisplaats is kwijtgeraakt in Amsterdam. Nadat eerder Chelsea en Newcastle United al genoemd werden als mogelijk nieuwe bestemmingen zou nu ook Aston Villa een serieuze optie zijn.

Transferspecialist Fabrizio Romano weet dat de club uit Birmingham al contact heeft opgenomen met het kamp van de Argentijnse vleugelverdediger, maar dat er nog niet is aangeklopt bij directeur spelerszaken Marc Overmars. Desondanks zou dat niet lang meer duren als de linksback bij Aston Villa aangeeft dat hij zelf wel oren heeft naar een transfer. Die kans lijkt aannemelijk, aangezien hij dit seizoen dus buiten de boot valt bij Erik ten Hag.

Tagliafico was de afgelopen jaren onomstreden en speelde tot dusver 152 wedstrijden voor Ajax. Zijn contract loopt nog anderhalf jaar door, waardoor Ajax hem niet per se hoeft te laten gaan. Tagliafico is geen basisspeler meer, maar in Amsterdam wordt hij nog steeds gezien als bruikbare speler. Daarom zal Overmars hem niet voor een appel en een ei van de hand doen, al heeft de bestuurder zich al vaker van zijn menselijke kant laten zien bij uitgaande transfers. De verwachting is dan ook niet dat er in de Johan Cruijff ArenA de absolute hoofdprijs wordt gevraagd.

Chelsea is ook nog in de markt voor de verdediger, die wordt gezien als uitstekende vervanger van Ben Chilwell. Hij staat het hele seizoen aan de kant met een blessure, waardoor een extra vleugelverdediger geen overbodige luxe is voor trainer Thomas Tuchel.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen