'Barça wil Griezmann inzetten voor Morata-transfer'

1 januari 2021, 11:19

FC Barcelona en Alvaro Morata hebben een persoonlijk akkoord bereikt over een contract van anderhalf jaar, maar het is de vraag of een transfer daadwerkelijk rond gaat komen. Daarvoor moet de Catalaanse club niet alleen onderhandelen met Juventus, maar ook met Atlético Madrid. De Spaanse ploeg verhuurt de spits dit seizoen aan de Italiaanse club.

Goal en Catalunya Ràdio melden dat de aanvaller zelf graag de overstap wil maken naar Camp Nou en dat ook Juventus bereid is om mee te werken aan een vertrek. Morata heeft dit seizoen zeven doelpunten en drie assists in 23 officiële wedstrijden. In Italië werd meer verwacht van de Spanjaard, die tussen 2014 en 2016 al onder contract stond bij de Oude Dame en toen enorm veel indruk maakte. Juve zou daarom wel openstaan voor een vertrek. De spits wordt voor twintig miljoen euro twee jaar gehuurd. Als hij vertrekt, wordt er financieel ruimte gemaakt voor een andere aanvalsleider.

Juventus wil dus meewerken, maar wel op één voorwaarde: de club wil eerst zelf een vervanger gevonden hebben. De Italiaanse club wil op die manier voorkomen dat de zoektocht in een nieuwe spits niet slaagt en dat Morata dan al vertrekken is. Als dat lukt, moet Barça er ook nog uit zien te komen met Atlético, dat eigendom is van de Spanjaard. De club uit de Spaanse hoofdstad zou niet staan te springen om de aanvaller naar een concurrent in de competitie te laten gaan.

Catalunya Ràdio denkt dat Antoine Griezmann een sleutel kan vormen in de gesprekken, aangezien hij op dit moment wordt gehuurd door Atlético. Na dit seizoen moet hij verplicht gekocht worden voor veertig miljoen euro, plus tien miljoen aan mogelijke bonussen. De Catalaanse club zou de Fransman daarom willen gebruiken in de onderhandelingen over Morata, die al vaker aan Barcelona werd gelinkt. Zelfs als jeugdspelers van Real Madrid hengelde Barcelona al eens naar zijn diensten. Toen stond hij niet open voor een transfer, maar op dit moment ziet de aanvaller de stap in elk geval zitten. Of het genoeg is voor een overstap is echter de vraag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen