Cillessen en Valencia gaan met kater aan de champagne

31 december 2021, 18:10

De laatste wedstrijd van 2021 in een Europese topcompetitie is een prooi geworden voor Espanyol. Valencia gaf het in de slotfase helemaal uit handen (1-2).

Omar Alderete leek in het voetbaltoetje van dit kalenderjaar de matchwinner te worden. De van Hertha BSC gehuurde verdediger kopte vijf minuten na rust raak uit een hoekschop van Hélder Costa. De 1-0 bleef lang op het scorebord staan, maar Valencia bleef uiteindelijk met lege handen achter.

Een paar minuten voor tijd veroorzaakte Hugo Duro een strafschop, waar hij ook nog eens zijn tweede gele kaart van de wedstrijd voor kreeg. Een heldenrol voor Jasper Cillessen bleef uit, want Raúl de Tomás maakte vanaf elf meter geen fout. De Nederlandse doelman moest vlak voor tijd de bal opnieuw uit het net vissen. Javi Puado maakte vlak voor het ingaan van de blessuretijd de winnende goal.

Valencia was bij een zege op Espanyol naar de vierde plaats gestegen, maar besluit door het gelijkspel 2021 op de achtste plek.