Ajax neemt Brian Brobbey op huurbasis over van RB Leipzig

31 december 2021, 14:36   Bijgewerkt: 31 december 2021, 14:45

Ajax heeft de terugkeer van Brian Brobbey wereldkundig gemaakt. De Amsterdammers huren de negentienjarige spits voor de rest van het seizoen van RB Leipzig. Voor zover bekend is er geen koopoptie in de overeenkomst opgenomen.

De komst van Brobbey hing al enige tijd in de lucht. Vlak voor de kerstdagen werd duidelijk dat de aanvaller de medische keuring had doorstaan, waardoor het alleen nog wachten was op een officiële bevestiging. Die is er vlak voor de jaarwisseling gekomen. Zo keert Brobbey al na een half jaar terug in de Johan Cruijff ArenA.

Brobbey maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap naar Leipzig. Ajax wilde graag door met de spits, maar slaagde er niet in zijn aflopende contract te verlengen. In Duitsland is Brobbey de afgelopen maanden weinig aan spelen toegekomen. In de Bundesliga verscheen hij slechts één keer aan de aftrap. Toen werd hij ook nog vlak voor rust gewisseld.

"Brian kent de club en weet wat hier van hem gevraagd wordt. Voor ons was het van belang dat er een extra aanvaller kwam die direct inzetbaar zou zijn en dat is hij. We spelen nog op drie fronten en we zullen elke speler hard nodig hebben", reageert directeur voetbalzaken Marc Overmars op de rentree van Brobbey, die is gehaald als stand-in van Sébastien Haller. De jeugdinternational kwam de afgelopen seizoenen tot negentien officiële optredens in Ajax 1. Daarin was hij goed voor zes doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen