Vitesse
0 – 0
FC Utrecht

Vitesse juicht: Tottenham Hotspur legt zich neer bij uitschakeling

Vitesse juicht: Tottenham Hotspur legt zich neer bij uitschakeling

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

31 december 2021 – Tottenham Hotspur heeft zich neergelegd bij de uitschakeling in de Conference League. De Engelse club overwoog in beroep te gaan tegen het besluit van de UEFA om een reglementaire 0-3-nederlaag te geven voor de niet gespeelde groepswedstrijd tegen Stade Rennais, maar heeft daar toch van afgezien. Dat betekent dat voor Vitesse Europese overwintering nu officieel is.

De wedstrijd tussen Spurs en Rennes vond op 9 december geen doorgang omdat de Engelse club te maken had met een fors aantal coronagevallen binnen de selectie. In de daaropvolgende dagen werd tevergeefs gezocht naar een alternatieve speeldatum, waardoor de wedstrijd werd omgezet in een reglementaire 3-0 nederlaag voor de Londense club. Spurs reageerde woest, maar heeft desondanks besloten geen beroep aan te tekenen.

Dat is voor Vitesse uitstekend nieuws. De ploeg van trainer Thomas Letsch kwam op de laatste speeldag wel in actie en won toen met 3-1 van NS Mura. Daardoor eindigde Vitesse de groepsfase met tien punten, genoeg voor de tweede plaats. Nu Spurs niet in beroep gaat, is kwalificatie voor de knock-outfase een feit. Het is de eerste keer dat Vitesse Europees overwintert.

In de tussenronde van de Conference League zal Vitesse het opnemen tegen Rapid Wien. De wedstrijden worden op 17 februari (uit) en 24 februari (thuis) gespeeld.

Reacties

gerelateerd