Van Hooijdonk zoekt nieuwe club: "In overleg met Bologna"

Van Hooijdonk zoekt nieuwe club: "In overleg met Bologna"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

31 december 2021 – Sydney van Hooijdonk (21) vertrekt in deze winterstop tijdelijk bij Bologna. De Nederlandse aanvaller is weliswaar tevreden over zijn start bij de Italiaanse club, maar heeft toch afgesproken dat hij zich gaat laten verhuren. "In samenspraak met Bologna is nu afgesproken dat ik toch verhuurd ga worden."

Dat vertelt de voormalig aanvaller van NAC Breda tegenover BN/De Stem. Naar eigen zeggen verlopen de eerste maanden bij de Serie A-club 'precies zoals verwacht', ondanks dat hij slechts vijf duels (vier keer Serie A, één keer Coppa Italia) in actie kwam. Hij heeft de tijd gebruikt om te acclimatiseren, nu wil hij een volgende stap zetten bij tijdelijk een andere club.

Mogelijk gebeurt dat in Nederland, want onder meer sc Heerenveen heeft belangstelling. "Maar ik weet niet of ik dat moet willen. Dan kom ik weer onder een vergrootglas te liggen. Als je teruggaat naar Nederland, moet je opboksen tegen allerlei verwachtingen, zei Thom Haye. Daar heeft hij gelijk in", denkt Van Hooijdonk. "In Italië heb ik daar geen last van, omdat niemand mij nog kent."

Lees ook: Peperduur foutje van NAC Breda in Van Hooijdonk-transfer

Het voordeel van blijven voetballen in Italië, is dat hij de taal beter leert kennen. Die afweging zal de jonge Nederlander in de komende tijd moeten maken, waarbij ook zal meespelen dat hij niet zomaar wil vertrekken. "Bologna is de ideale stap om voor het eerst naar het buitenland te gaan. Het is erg leerzaam. De stad is geweldig. Niet te groot, niet te klein", aldus de aanvaller, die naar eigen zeggen nog geen enkele vraag heeft gekregen over het bedrag dat NAC Breda nog voor hem hoopt te vangen.

Reacties

gerelateerd