Overmars wil Ten Hag meenemen als hij bij Ajax vertrekt

31 december 2021, 08:55

Mocht Marc Overmars vertrekken bij Ajax, dan moeten de Amsterdammers ook vrezen voor een exit van trainer Erik ten Hag. De directeur voetbalzaken werkt momenteel dusdanig goed samen met de oefenmeester, dat hij hem naar een eventueel nieuwe werkgever dolgraag zou meenemen.

"Als ik in de toekomst ooit wegga bij Ajax, zou ik het wel leuk vinden om Erik mee te nemen. In feite bepaal ik dat. Omdat de directeur nog altijd de trainer aanstelt, haha", glimlacht Overmars tegenover De Telegraaf. Desondanks besloot zowel Overmars als Ten Hag te blijven in de Johan Cruijff Arena, maar er waren het afgelopen jaar ook genoeg opties om te vertrekken.

Desondanks bleef de belofte aan elkaar, om in elk geval nog weer een jaar te blijven bij Ajax, staan. "Terwijl we allebei wel een paar keer hebben gedacht: verdomme, dit is wel iets heel moois wat voorbijkomt. In het belang van Ajax en omdat we samen aan iets moois zijn begonnen, hadden we al afgekaart wat we bij belangstelling zouden beslissen. Blijven."

Lees ook: Ten Hag wil vervangers voor Tadic en Blind bij Ajax

Dat had ook te maken met de beginsituatie toen Ten Hag naar Ajax kwam: dat deed hij alleen als Overmars nog minimaal anderhalf jaar zou blijven. Hij was namelijk de man die de coach van destijds FC Utrecht nog graag wilde hebben. "FC Utrecht won met 2-1 van ons en toen dacht ik: hij wordt mijn nieuwe Ajax-trainer. Daarvoor betaalden we een extreem hoge afkoopsom. Voor je nummer 1 keus doe je dat. Erik kijkt naar de samenstelling van zijn selectie, projecteert daarop zijn visie en speelt aanvallend. Zelfs daarmee krijg je geen garantie. Hoewel ik voelde dat het er met hem bij Ajax uit zou komen", aldus Overmars.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen