Champagne zal Manchester United extra goed smaken

30 december 2021, 23:08

Manchester United heeft 2021 met een positieve noot afgesloten. De ploeg van trainer Ralf Rangnick won in de laatste Premier League-wedstrijd van het kalenderjaar met 3-1 van Burnley. Donny van de Beek kwam niet aan spelen toe.

Door de afwezigheid van Paul Pogba (geblesseerd) en Bruno Fernandes (geschorst) hoopte Van de Beek voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd als basisspeler te starten. De Nederlandse middenvelder moest echter wederom genoegen nemen met een plek op de reservebank. Scott McTominay verscheen wel aan de aftrap en greep zijn kans.

De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud toen de Schotse middenvelder vanaf randje zestien de 1-0 tegen de touwen knalde. Niet veel later viel ook de 2-0. De actie en het schot waren van Jadon Sancho, maar Burnley-verdediger Ben Mee gaf het beslissende zetje. Toen Cristiano Ronaldo er vervolgens 3-0 van maakte door in de rebound raak te schieten, leek de wedstrijd gespeeld.

Burnley kwam direct na het doelpunt van Ronaldo nog wel terug tot 3-1, maar meer zat er niet in voor de bezoekers. Waar in de eerste helft viel doelpunten vielen, werd er na rust niet meer gescoord. United neemt door de overwinning de zesde plaats over van Tottenham Hotspur en komt op gelijke hoogte met West Ham United, dat een wedstrijd meer gespeeld en een beter doelsaldo heeft.