Tissoudali ontvangt na afmelding Abde alsnog uitnodiging

30 december 2021, 22:34

Tarik Tissoudali is alsnog door de Marokkaanse voetbalbond opgeroepen voor de Afrika Cup. Dat heeft allemaal te maken met de situatie van Ez Abde, die voor een interlandcarrière bij de Spaanse nationale ploeg heeft gekozen.

Vahid Halilhodzic maakte vorige week de Marokkaanse selectie voor de Afrika Cup bekend. Abde was een van de spelers die was opgeroepen. De twintigjarige aanvaller brak onlangs door bij FC Barcelona, dat hem vanwege de personele problemen eigenlijk niet wilde afstaan aan de Marokkaanse ploeg.

Ondertussen zocht de Spaanse voetbalbond ook contact op met Abde. De jonge aanvaller heeft namelijk een dubbel paspoort, waardoor hij ook voor Spanje mag uitkomen. Het is de Spanjaarden gelukt om Abde te overtuigen niet voor Marokko te kiezen. Waarschijnlijk is hem beloofd dat hij de volgende interlandperiode een uitnodiging ontvangt van bondscoach Luis Enrique.

In Marokko baalt men van de keuze van Abde, maar Tissoudali zal er niet rouwig om zijn. De in Amsterdam geboren aanvaller, die tegenwoordig uitkomt voor KAA Gent, zal spoedig het vliegtuig pakken en zich aansluiten bij de Marokkaanse plek. De oud-speler van Telstar, SC Cambuur en De Graafschap heeft zijn interlanddebuut nog niet gemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen