Standbeeld Cristiano Ronaldo zorgt voor ophef in India

30 december 2021, 21:14

Niet voor de eerste keer heeft een standbeeld van Cristiano Ronaldo tot controverse geleid. Waar de gelijkenis ditmaal niet ver te zoeken is, klinkt er de nodige kritiek op het bouwwerk.

Het standbeeld van de aanvaller van Manchester United werd deze week onthuld in Goa, een deelstaat van India. De ambtenaren hopen met het eerbetoon jonge mensen te inspireren, maar critici zijn niet te spreken over de keuze voor Ronaldo. Zij hadden liever gezien dat een lokale speler vereerd zou worden.

"We zijn zeer teleurgesteld dat Ronaldo een standbeeld heeft gekregen. Leer trots te zijn op onze iconen, zoals Samir Naik en Bruno Coutinho", wordt een inwoner van Goa geciteerd door persbureau IANS. Bij de onthulling van het standbeeld werd geprotesteerd. Zo werd onder meer met zwarte vlaggen gezwaaid.

Het is niet de eerste keer dat een standbeeld van Ronaldo de wenkbrauwen doet fronsen. In maart 2017 leidde een standbeeld van de Portugees bij de luchthaven van Madeira tot de nodige hilariteit. Het beeld leek namelijk niet bepaald op Ronaldo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen