AS Monaco zet vlak voor jaarwisseling Kovac op straat

30 december 2021, 18:52   Bijgewerkt: 30 december 2021, 19:09

Niko Kovac is ontslagen als trainer van AS Monaco, zo melden diverse Franse media. De aanleiding voor de breuk zijn de tegenvallende sportieve prestaties. Kovac lag nog voor anderhalf jaar vast in het prinsdom.

Kovac begon medio 2020 aan de trainersklus in Monaco. Als opvolger van Roberto Moreno leidde hij de club in zijn eerste seizoen naar de derde plaats in de Ligue 1, waarmee een ticket voor de derde voorronde van de Champions League werd veroverd. In het laatste voorportaal werd Monaco verslagen door Shakhtar Donetsk, waardoor de club dit seizoen actief is in de Europa League.

In de Ligue 1 presteert Monaco dit seizoen ondermaats. Halverwege de jaargang maakt de club uit het prinsdom deel uit van een brede middenmoot. Met 29 veroverde punten in negentien wedstrijden bezet Monaco de zesde plaats. De achterstand op koploper Paris Saint-Germain bedraagt zeventien punten, terwijl de voorsprong op de gevarenzone 'slechts' dertien punten is.

Voor Myron Boadu betekent het ontslag van Kovac dat hij een nieuwe trainer krijgt. De Nederlandse spits, die deze zomer overkwam van AZ, kent geen gelukkige start bij Monaco. In achttien competitiewedstrijden maakte Boadu nog maar één doelpunt. In de Europa League was hij ook eenmaal trefzeker voor de Monegasken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen