Van Hanegem: "Van Gaal doet net alsof het een G-team is"

Van Hanegem: "Van Gaal doet net alsof het een G-team is"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 december 2021 – Willem van Hanegem vindt het nergens op slaan dat Louis van Gaal het Nederlands elftal in 2022 in een ander systeem gaat laten spelen. De bondscoach verklapte deze week in een interview in De Volkskrant dat hij volgend jaar een 1-3-4-3-formatie gaat implementeren.

Onbegrijpelijk, vindt Van Hanegem. "Iedereen zegt dat wij weer de juiste man hebben, maar ga dan niet elke keer lopen zeiken hoelang je nodig hebt om een systeem in te slijpen. Hij doet net alsof het een G-team is, alsof je de spelers van kinds af aan alles moet leren. Dan denk ik: kom op nou, hé. Het zijn allemaal grote spelers. Die ga je toch niet elke keer lopen lastigvallen met een ander systeem?", aldus Van Hanegem bij ESPN.

Wat Van Hanegem betreft, speelt het Nederlands elftal op het WK in Qatar in het traditionele 1-4-3-3-systeem. "Als hij een goede trainer is, gaat hij gewoon 4-3-3 spelen. Als de tegenstander met maar één spits speelt, schuif je gewoon wat op en ga je niet een ander systeem bedenken. Je hebt allemaal goede spelers, waar moet je je druk om maken?", vervolgt De Kromme.

Van Hanegem is absoluut geen fan van een systeem met meer dan vier verdedigers. "Gisteren zag ik een wedstrijd in Engeland. Daar hielden ze vijf mensen achter tegen één spits. Dan denk ik: ben je wel goed bij je hoofd? Zou je ze niet gewoon doorschuiven?"

Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd