Götze grootste teleurstelling: "Zijn komst enorm opgeblazen"

30 december 2021, 07:50

PSV mag zich de trotse koploper van de Eredivisie noemen. Toch haalt niet iedereen zijn niveau dit seizoen in Eindhoven. Rafael van der Vaart sprak met De Telegraaf en liet zijn licht schijnen op de sterren van de Eredivisie. De voormalig Ajacied bestempelt Mario Götze als de grootste teleurstelling van het seizoen en is juist onder de indruk van Dusan Tadic.

Volgens Van der Vaart kwam Götze met grote verwachtingen naar Eindhoven, maar is hij nooit op zijn oude niveau teruggekeerd. "Bij ESPN waren ze helemaal opgewonden. Zijn komst is enorm opgeblazen. Als je de laatste jaren van zijn carrière hebt gevolgd, zie je dat het na Borussia Dortmund helemaal niet zo geweldig meer is geweest. Ik heb het idee dat hij nog maar zeventig procent is van de speler die hij was."

"Hij is niet meer zo opvallend als vroeger, maar kennelijk is dat hier nog goed genoeg." Verder benoemt Van der Vaart ook de beste speler van de Eredivisie dit jaar en daarbij komt hij uit bij Tadic. "Zet je alles naast elkaar, dan is de conclusie niet anders dan dat Ajax het beste heeft gepresteerd door in de Champions League tegen topploegen zo dominant te zijn en daar heeft Dusan Tadic een hele grote bijdrage in gehad. Hij werd in mei al uitgeroepen door de 34 rapporteurs, de ex-internationals, tot Voetballer van het Jaar."

Zie ook: Flinke kritiek op Götze: 'Hij verschuilt zich voornamelijk'

Daarnaast is Erik ten Hag volgens hem de beste trainer en is Erling Haaland de beste speler internationaal gezien. "Deze man is bijna niet te verdedigen. Ik heb hem in Oslo tegen Oranje nog een keer live gezien en dan zie je dat hij in een matig team toch vier keer voor de goal komt. Technisch vind ik hem niet eens heel bijzonder, maar hij heeft zoveel kracht en is zo snel. Daardoor heeft hij een berg aan doelpunten gemaakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen