Wijndal geniet als aanvoerder van AZ: "Dat geeft een trots gevoel"

29 december 2021, 23:55

Owen Wijndal heeft zijn eerste half jaar als aanvoerder van AZ achter de rug. De linkervleugelverdediger kende met zijn club een wisselende seizoenshelft en kan inmiddels weer omhoog kijken. Zijn rol als captain bevalt de Oranje-international goed.

"Natuurlijk is aanvoerder zijn heel speciaal", aldus Wijndal in een interview op de clubkanalen van AZ. "Qua spel ben je daar niet echt mee bezig. Er wordt misschien iets meer verwacht in professionaliteit, ook buiten het veld. Daar moest ik nog beter in worden en ik denk dat het nu goed gaat. Als je aanvoerder mag zijn bij een club waar je al heel lang speelt, geeft dat een trots gevoel."

AZ kende een stroeve start van het voetbaljaar en staat inmiddels op de vijfde plek. "Dit was een seizoenshelft met ups en downs. Ik kwam zelf van het EK en daar had ik bijna niet gespeeld. Ik keerde terug bij AZ met een blessure en het duurde even om weer helemaal fit te worden. Dat was anders dan dat ik gewend was, maar gelukkig kwam ik er vrij snel weer bovenop. Het seizoen begon niet goed, gelukkig hebben we uiteindelijk de weg naar boven gevonden."

In december won AZ vervolgens voor de eerste keer in de clubhistorie zeven wedstrijden op rij. "We hebben geschiedenis geschreven", oppert een lachende Wijndal. "We hebben een goede maand gehad en we kunnen weer naar boven kijken. In de competitie staan we er goed voor en we zijn door in de beker en de Conference League. Als je daar naar kijkt, dan kun je tevreden zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen