'Fenerbahce aast in zoektocht naar nieuwe trainer op grote naam'

29 december 2021, 23:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fenerbahce zou in Roberto Carlos de ideale nieuwe hoofdtrainer zien. De Turkse grootmacht nam onlangs afscheid van Vítor Pereira en wil met een andere coach de weg omhoog weer inslaan. Op de shortlist staat naast Roberto Carlos nog een aantal andere bekende namen.

Volgens diverse media in Spanje en Turkije staat Roberto Carlos bovenaan het verlanglijstje van de Turkse topclub. De Braziliaan stond tussen 2007 en 2010 als speler op de loonlijst in het Sükrü Saracoglu Stadion en kan nu dus terugkeren. Na zijn actieve loopbaan werkte Roberto Carlos al in Turkije bij Sivasspor en Akhisar Belediyespor.

De oud-profvoetballer is overigens niet de enige grote naam op het lijstje in Istanbul. Zo zou Joachim Löw gepolst kunnen worden voor een rentree bij Fener, waar hij jaren geleden al als trainer werkte. Ook Slaven Bilic, die in Turkije al bij Besiktas werkzaam was, en de recent bij Benfica ontslagen Jorge Jesus gelden als serieuze opties.

Fenerbahce hoopt met een nieuwe trainer voor de groep weer eens een succesje te kunnen boeken. De laatste landstitel dateert alweer van seizoen 2013/14 en momenteel staat de topclub op de vierde plaats in de Süper Lig. Na negentien speelrondes is de achterstand op de verrassende koploper Trabzonspor al opgelopen tot veertien punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen