Overbodige Van Drongelen mikt op tijdelijk vertrek uit Berlijn

29 december 2021, 20:15

Rick van Drongelen lijkt na de winterstop niet meer actief te zullen zijn bij Union Berlin. De centrumverdediger komt niet aan spelen toe bij de club uit de Bundesliga en mag van zijn werkgever verhuurd worden. Dat heeft technisch directeur Oliver Ruhnert laten weten tegenover Kicker.

De 23-jarige Van Drongelen is bezig aan zijn eerste seizoen bij Union, dat hem afgelopen zomer overnam van Hamburger SV. De Berlijners betaalden een half miljoen euro voor de geboren Zeeuw, die zodoende weer in de Bundesliga actief zou zijn. Van Drongelen speelde echter nog geen minuut in de competitie en werd door de club ook niet ingeschreven voor de Conference League.

Daarom wil de voormalig jeugdinternational graag tijdelijk elders aan de slag en daar wil Union graag aan meewerken. Een van de concurrenten van Van Drongelen is Timo Baumgartl en de huurling van PSV maakt dit seizoen een goede indruk in Stadion An der alten Försterei. De kans dat Van Drongelen na de winterstop wel veel minuten gaat maken bij Union is klein.

Het is niet bekend of er al belangstelling is voor de verdediger, die in het verleden speelde bij Sparta Rotterdam en HSV. Bij die clubs was Van Drongelen wel een vaste basiskracht. De linkspoot heeft bij Union een contract tot medio 2025 en ligt dus nog een tijdje vast in de hoofdstad van Duitsland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen