Lof voor Feyenoorder: "Symbool voor het Feyenoord van nu"

29 december 2021, 18:25

Als het aan Martijn Krabbendam ligt, is Gernot Trauner de speler van het jaar bij Feyenoord. De centrumverdediger uit Oostenrijk maakt sinds zijn entree in de Kuip een uitstekende indruk. Volgens Krabbendam is hij de belangrijkste schakel in de ploeg van Arne Slot.

"Trauner is er nog maar net, maar ik vind dat hij symbool staat voor het Feyenoord van nu", aldus Krabbendam bij VI PRO. "Hij is een speler zonder opsmuk die gewoon zijn werk doet. Hij heeft een perfecte timing van vooruit durven verdedigen. Trauner speelt sober, maar heel goed. Hij kan goed verdedigen en raakt in balbezit niet in paniek. Door hem is Feyenoord in feite een meter of vijf verder van het eigen doel gaan spelen. Dat is precies wat Arne Slot wilde."

Krabbendam ziet ook grote verschillen met het afgelopen seizoen. "Vorig jaar had je met Botteghin en Senesi twee spelers die toch liever wat naar achter hingen. Nu heb je met Trauner een speler die van nature gewend om meer vooruit te verdedigen. Daarmee neemt hij heel Feyenoord mee en dat is een significant verschil met vorig jaar. Hij heeft goed oog voor inschuiven, druk zetten en voor de man komen. Ik vind hem wel een revelatie, voor Feyenoord is hij enorm belangrijk."

Feyenoord betaalde afgelopen zomer een miljoen euro voor Trauner, die de afgelopen jaren onder contract stond bij het Oostenrijkse LASK Linz. In zijn geboorteland verdedigde hij ook de clubkleuren van SV Ried. Trauner ligt tot medio 2025 vast in Rotterdam en speelde dit seizoen al 34 wedstrijden. De afgelopen weken ontbrak hij vanwege een blessure. Feyenoord opent de tweede seizoenshelft op zaterdag 15 januari met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen