Ook problemen in Madrid: vier spelers van Real testen positief

29 december 2021, 17:05

Real Madrid moet in de eerste wedstrijd van 2022 in ieder geval vier spelers missen vanwege corona. De Spaanse topclub maakte woensdagmiddag via de clubkanalen bekend dat Thibaut Courtois, Eduardo Camavinga, Federico Valverde en Vinícius Júnior het virus onder de leden hebben.

De spelers van Real hadden afgelopen week vrij een Courtois, Camavinga, Valverde en Vinícius zijn dus met corona teruggekeerd. Dat is behoorlijk balen voor trainer Carlo Ancelotti, die zijn selectie eindelijk weer bij elkaar leek te hebben. Andriy Lunin, Marco Asensio en Isco hadden eerder namelijk corona, maar waren inmiddels weer hersteld en zijn weer negatief.

Real opent de tweede seizoenshelft komende zondag (14.00 uur) met een uitwedstrijd tegen buurman Getafe. Die wedstrijd komt sowieso te vroeg voor het besmette viertal. Het treffen met Getafe lijkt wel gewoon door te gaan, al kunnen meer besmettingen altijd nog roet in het eten gooien. Real is de koploper van La Liga, terwijl Getafe op de zestiende plaats staat.

Het is echter wel de vraag of FC Barcelona zondagavond (21.00 uur) kan beginnen aan het nieuwe jaar. De Catalanen kampen ook met een coronagolf en het lijkt erop dat de wedstrijd tegen RCD Mallorca niet door kan gaan. Ousmane Dembélé, Samuel Umtiti, Gavi, Clément Lenglet, Dani Alves en Alejandro Balde zijn positief getest. Memphis ontbreekt met een blessure.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen