Van Bronckhorst en Makaay tegen elkaar in speciaal Rangers-duel

29 december 2021, 12:50

Rangers FC bestaat bijna honderdvijftig jaar. Dat wordt onder andere gevierd met een jubileumwedstrijd in maart, waarbij Giovanni van Bronckhorst het opneemt tegen zijn assistent-trainer Roy Makaay. Een team met oud-voetballers van de Schotse club neemt het op tegen een team vol oud-wereldsterren. Het 'World Legends Team' is samengesteld door Luís Figo.

"Ik heb hele goede herinneringen aan Glasgow dankzij het winnen van de UEFA Champions League op Hampden Park in 2002", zegt de Portugees op de website van de Schotse club. Hij won destijds met Real Madrid het Europese toernooi door Bayer Leverkusen met 2-1 te verslaan. "Het Weekend of Legends in Ibrox wordt een gedenkwaardige gebeurtenis. Ik heb er enorm veel zin in om een team aan te voeren met allemaal grote spelers uit het verleden. Winnaars van de Champions League, het WK en Ballon d'Or-winnaars. Het allermooiste is dat het geld oplevert voor mijn stichting."

De oud-voetballer heeft zijn eigen foundation opgericht in 2003. Het is bedoeld om sport en onderwijs voor kinderen wereldwijs te stimuleren. Figo heeft onder anderen Robert Pires, Roberto Carlos, Gheorghe Hagi en Roy Makaay 'opgeroepen'. Laatstgenoemde neemt het dus op tegen Van Bronckhorst, die in het andere team zit. Andere bekende namen bij de thuisploeg zijn Michael Mols, Paul Gascoigne en Nikica Jelavi?.

Van Bronckhorst kijkt uit naar het duel, dat in maart gepland staat. "Het zal een eer zijn om weer uit de Ibrox-tunnel te komen en mijn oude ploeggenoten weer te zien voor een speciale wedstrijd. Uitkomen voor Rangers was geweldig. Het is een voorrecht om die ervaring nogmaals te gaan beleven. Dat het is omdat de club honderdvijftig jaar bestaat, maakt het helemaal speciaal", aldus de huidige oefenmeester van de Schotse topclub.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen