'Barça haalt Spaans talent en kijkt vast naar de zomer'

29 december 2021, 11:55

FC Barcelona presenteerde dinsdag Ferran Torres en blijft jagen op Spanjaarden, die de club in de toekomst vooruit moeten helpen. Zo zouden de Catalanen de zeventienjarige Fabio Blanco hebben gecontracteerd. De voetballer komt over van Eintracht Frankfurt en sluit in eerste instantie aan bij de B-ploeg. Hij tekent een contract tot medio 2024.

Blanco maakte afgelopen zomer de overstap van Valencia naar de Bundesligaclub, maar nu keert hij volgens Sport alweer terug naar zijn geboorteland. Een half jaar geleden sprak hij ook al met Barcelona, maar toen had hij het idee dat een stap naar het buitenland beter voor zijn carrière was. Daar is hij dus op teruggekomen. Dat heeft met zijn speeltijd te maken. Oliver Glasner gaf de buitenspeler geen enkele kans bij het eerste elftal. Wat Barça moet betalen, is niet duidelijk. Wel is bekend dat het om een heel laag bedrag gaat, dat middels bonussen nog wel op kan lopen.

Eerste zomeraankoop bijna binnen

De club kijkt niet alleen naar dit seizoen, maar is ook al druk bezig met de zomerse transferperiode. De doorgaans betrouwbare RAC1-journalist Gerard Romero weet dat César Azpilicueta de volgende transfertarget is. De verdediger van Chelsea heeft een aflopend contract in Engeland en lijkt dat niet te gaan verlengen, aangezien hij niet meer onomstreden is in Londen. De gesprekken tussen de 32-jarige Spanjaard en Catalonië zouden al in een vergevorderd stadium zijn, waardoor niets een transfervrije overstap nog in de weg lijkt te staan.

Trainer Xavi is geen fan van Sergiño Dest, waardoor ook Noussair Mazraoui al serieus gelinkt werd aan de Catalaanse club. Nu lijkt de voorkeur uit te gaan naar de ervaren verdediger, die tien seizoenen bij Chelsea speelde. Wat Azpilicueta zo aantrekkelijk maakt, is dat hij zowel links als rechts uit de voeten kan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen