Haller gelooft in CL-winst Ajax: "Natuurlijk zijn we niet de favoriet"

Haller gelooft in CL-winst Ajax: "Natuurlijk zijn we niet de favoriet"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 december 2021 – Sébastien Haller heeft de criticasters de mond gesnoerd met zijn optredens in de Champions League. De aanvaller scoorde tien keer in de groepsfase en denkt dat er nog meer in het vat zit. Niet alleen persoonlijk, maar ook met de ploeg. Hij denkt dat Ajax serieus kans maakt op de Europese prijs, nadat de eerste zes wedstrijden allemaal gewonnen werden.

"Natuurlijk had ik ook niet verwacht dat ik tien keer zou scoren in de groepsfase van de Champions League. Maar ik geloofde er wel in dat ik het zou kunnen", vertelt de aanvaller in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb het genoegen om in een goed, aanvallend elftal te spelen met fantastische spelers om me heen. Ik ben slechts de afmaker. En als je me goed analyseert, heb ik daar de kwaliteiten voor. Het rare is dat ik nu nog vaker aan de gemiste kansen denk dan aan de gemaakte doelpunten."

Toen Haller afgelopen winter naar Amsterdam werd gehaald voor 22,5 miljoen euro waren er veel vraagtekens over de aanvaller. Dat heeft hij meegekregen. "De opmerking dat ik niet goed genoeg zou zijn voor de Champions League heb ik wel gelezen. Eerlijk gezegd denk ik juist dat ik op dat podium beter tot mijn recht kom dan in de competitie. De Eredivisie telt veel meer defensief ingestelde ploegen. Het is totaal ander voetbal, terwijl de mensen daar meer van me verwachten."

Mede door zijn doelpunten in Europa baarde Ajax opzien. Haller gelooft dat de club door kan stoten in het Miljoenenbal. "Waarom niet? Elk team dat nu nog actief is, kan het toernooi winnen. Maar wat zijn de kansen? Wij moeten er met Ajax voor zorgen dat onze kansen na elke wedstrijd weer iets groter worden. Natuurlijk zijn we op dit moment niet de favoriet. Dat zijn in mijn ogen Bayern München, Manchester City en Liverpool, maar de uitkomst van de Champions League is niet altijd logisch."

Reacties

gerelateerd