'Eigenaar van Newcastle aast ook op Internazionale'

29 december 2021, 08:31

Internazionale lijkt in handen te vallen van het Saudi-Aarabische consortium PIF, dat dit jaar ook Newcastle United kocht. Het investeringsfonds wordt voor een bedrag van circa één miljard euro de grootste aandeelhouder van de club. De regerend landskampioen wordt daardoor in een klap de rijkste voetbalclub ter wereld.

Dat meldt de Amerikaanse krant International Business Times. Internazionale werd in de zomer van 2016 voor zeventig procent gekocht door het Chinese Suning Holdings, maar die partij had de aandelen in de club drie jaar later alweer te koop staan. Financieel staat de regerend kampioen van Italië er belabberd voor, mede door het coronavirus. Afgelopen boekjaar maakte de club een verlies van 245 miljoen euro, een negatief record. Het zorgde ervoor dat deze zomer de sterrenselectie deels verkocht moest worden. Zo gingen sterkhouders Romelu Lukaku en Achraf Hakimi weg.

Het zorgde voor woede bij trainer Antonio Conte, die ook vertrok uit Milaan. Desondanks doet de club het binnen de lijnen weer uitstekend. Onder de nieuwe oefenmeester Filippo Inzaghi staat Inter bovenaan, met Denzel Dumfries als sterkhouder de afgelopen weken. Het is de vraag of hij basisspeler blijft, aangezien PIF fors wil investeren bij de Italiaanse topclub. Het consortium heeft een geschatte waarde van 350 miljard euro, een bedrag dat eigenlijk niet op te krijgen is. Het zorgt voor optimisme bij de boekhouders van Internazionale, waar de geldproblemen als sneeuw voor de zon verdwijnen, als de deal doorgaat.

Overigens is PIF dan nog niet verzadigd. Waar eerder Newcastle United al werd overgenomen en u dus waarschijnlijk Inter volgt, denkt het steenrijke investeringsfonds ook nog aan Olympique Marseille en een Braziliaanse topclubs. Daarmee wordt het voorbeeld gevolgd van de City Football Group, dat ook clubs heeft in verschillende landen en diverse continenten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen