'Shakhtar Donetsk komt met miljoenenbod bij Ajax voor Neres'

28 december 2021, 22:19

Shakhtar Donetsk gaat David Neres (24) en Ajax mogelijk uitkomst bieden op de transfermarkt. De koploper van Oekraïne heeft namelijk concrete interesse getoond in de diensten van de Braziliaan. Ze zouden zo'n vijftien miljoen euro op tafel willen leggen voor de buitenspeler, die afgelopen zomer en ook in de komende winterstop mag vertrekken uit de hoofdstad van Nederland. 

Dat meldt de Braziliaanse editie van Goal.com op basis van bronnen binnen de club uit Oekraïne. Hoewel het nog niet bevestigd is door bronnen rondom de voetballer, weet het medium wel te melden dat er al enkele weken gesproken wordt tussen Ajax en Shakhtar Donetsk. Het zou gaan om een transferbedrag van zo'n vijftien miljoen euro, maar dat werd afgewezen door Amsterdammers.

Hoeveel Marc Overmars wil hebben voor Neres, is niet onbekend. Dat de Braziliaan mag vertrekken, is al wel bekend. Het zou gaan om een basisbedrag, met eventuele bonussen om het bedrag te laten oplopen. Ook is een mogelijke constructie dat Ajax voor een deel nog eigenaar blijft van Neres en dat hij later pas volledig overgenomen wordt.

Lees ook: 'Chelsea meldt zich mogelijk bij Ajax na zware blessure Chilwell'

Shakhtar Donetsk heeft een royaal verleden met Brazilianen. Recentelijk werd er afscheid genomen van Dentinho en Marlos - landgenoten van Neres. David Neres is momenteel de tweede keuze achter Antony als rechtsbuiten van Ajax, al kan ook Steven Berghuis op die positie uit de voeten. In totaal speelde Neres 180 officiële wedstrijden namens de Amsterdammers, waarin hij 47 keer scoorde en 41 assists gaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen