Ein-de-lijk ontketende Kane voorkomt puntverlies Spurs niet

28 december 2021, 17:55   Bijgewerkt: 28 december 2021, 20:00

Harry Kane (28) heeft zijn oude vorm eindelijk teruggevonden. De Engelse spits die deze zomer nog voor een miljoenenbedrag op weg leek naar Manchester City scoorde tot een week geleden slechts één treffer dit Premier League-seizoen, maar sindsdien trof hij alweer driemaal doel, waaronder een goal dinsdagmiddag tegen Southampton. Toch leverde die slechts een punt op voor de Engelse goalgetter en zijn ploeg: 1-1.

Kane vond tegen Southampton zelfs tweemaal het net, maar zijn tweede goal na de gelijkmaker werd afgekeurd vanwege buitenspel. De Engelse spits startte nét iets te vroeg, waardoor een deel van zijn schouder/arm buitenspel zou staan. Niet veel later zag Kane ploeggenoot Matt Doherty eveneens voor een treffer zorgen, maar die werd afgekeurd vanwege een overtreding op keeper Fraser Froster.

De sluitpost hield verder veel uit het doel van Southampton, waardoor Tottenham Hotspur twee punten verspeelde bij Southampton. Dat de thuisploeg met nog slechts tien man over was na een overtreding van Mohammed Salisu, die ook nog eens een pingel weggaf waaruit Kane de gelijkmaker binnenschoot, was extra knap. James Ward-Prowse had na een klein half uur de score bijzonder fraai geopend door de thuisclub.

Lees ookAfwezigheid van Bergwijn bij Tottenham zorgt voor vraagtekens

En ondanks de rode kaart voor The Saints en de teruggekeerde scoringsdrift van Kane hield Southampton knap stand. Voormalig Vitesse-huurling Armando Borja was in blessuretijd zelfs nog dicht bij de 2-1, maar die viel niet. Voor Southampton is het desondanks een extra punt in de strijd tegen degradatie, terwijl de Spurs – dat nog een flink aantal inhaalwedstrijden te spelen heeft – punten laat liggen in de strijd om Champions League-tickets. Steven Bergwijn ontbrak in de wedstrijdselectie om onbekende redenen.

Overige uitslagen:

Watford - West Ham United 1-4

Crystal Palace - Norwich City 3-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen